mardi 2 août 2011

طاجين السمك

طبق السمك..طاجين السمك

المكونات

3 سمكات من وزن كيلو ونصف منظفين جيدا من الداخل قزبر و معدونس مفروم 4 فصوص ثوم مفرومين كمون ملح فلفل احمر حلو شوية الحار زيت الزيتون وعصير نصف ليمونة حامضة


تشق كل سمكة من الجانبين وتوضع شوية شرمولة من الداخل والخارج


ناخذ مول يدخل الى الفرن وندهنه بشوية زيت الزيتون ونضع شرائح من الجزر والبطاطس ثم نضع السمك

طاجين السمك


نغطي السمك بشرائح اخرى من الجزر والبطاطس والماطيشة والفلفل الاخضر وقطع من الليمون الحامض والزيتون ثم نصب ما تبقى من الشرمولة على الخضر ونضيف شوية زيت زيتون ونضع الكل في الفرن ونترك السمك ينضج لمدة 25 دقيقة

طاجين السمك

بالصحة والراحة

0 commentaires: