dimanche 30 janvier 2011

lemon angel food cakeكيكة الليمون

الوصفة اصلا تسمى طعام الملائكة او

lemon angel food cake
ولكنى احترازا من استخدام لفظ لا يليق بوصف الملائكة
اسميتها فقط كيكة الليمون

و الكيكة تتمتع بقابلية عالية لإمتصاص السوائل مما يجعلها رائعة لإستخدام المتبقى منها فى عمل الترايفل


مقادير الكيكة


1كوب دقيق منخول
3/4 كوب سكر بودرة
14 بياض بيض فى درجة حرارة الغرفة
رشة ملح
3/4 كوب سكر
2 ظرف فانيليا
1 معلقة صغيرة زيت الليمون (وليس رائحة الليمون)

للجليز

1 كوب سكر بودرة
2 معلقة مائدة عصير ليمون
1 1/2 معلقة صغيرة بشر ليمون ناعم
رشة ملح


طريقة عمل الكيكة


سخنى الفرن و جهزى صينية كيك ذات حفرة بالمنتصف كما يبدو من شكل الكيكة

انخلى الدقيق مع السكر البودرة

فى بولة تانية اخفقى البيض كويس و لما يصبح ابيض و هش اضيفى رشة الملح

افضلى اخفقى كأنك بتعملى مارينج
و ابدأى ضيفى السكر العادى مع الخفق و لكن معلقة معلقة

و اضيفى الفانيليا و زيت اليمون مع الخفق لحين تكون قمم كأنها الجبال عند رفع المضرب

ابدأى باضافة الدقيق و السكر البودرة و لكن بطريقة الفولدينج و هو التقليب برفق بدون اخراج الهواء من المزيج

حتى يمتزج و بعدين صبى الخليط فى القالب

اخبزيها لمدة من 35 الى 40 دقيقة
اغاية ما تبقى ذهبى

اخرجيها و اقلبيها على طبق كبير و لكن لا تحاولى فصلها عن القالب و سيبيها ترتاح كده مقلوبة 15 دقيقة

ارجعى اقلبى الطبق بالقالب و مررى سكينة حوالين الجوانب
و ارجعى تانى اقلبى الكيكة بالراحة على الطبق

لا تحاولى اخراج الكيكة بعنف

اخلطى مكونات الجليز كويس و صبيه على الكيكة

و تستخدم سكينة مسسنة لتقطيعها


0 commentaires: